AWC JO12-1 kampioen!

Om het spelplezier te vergroten en de ontwikkeling van (jonge) voetballers te bevorderen heeft de KNVB vanaf vorig seizoen het fasenvoetbal ingevoerd bij een groot deel van de jeugdcompetities. Dit komt de gelijkwaardigheid ten goede, maar het betekent ook dat er in elk van de drie fasen gestreden kan worden om het kampioenschap! Zo ook bij de competitie van AWC JO12-1.

AWC JO12-1 speelt in de 1e klasse en had evenals tegenstander Juliana’31 geen punten verloren in de eerste 6 wedstrijden. Alle wedstrijden werden met mooie uitslagen gewonnen. De laatste wedstrijd was hierdoor een echte kampioenswedstrijd die in Malden ivm herfstvakantie op maandagochtend werd gespeeld. Het werd ook een echte kampioenswedstrijd....

Na een ondermaatse en gespannen warming-up klonk het fluitsignaal. AWC werd behoorlijk overlopen, en Juliana toonde veel strijd en individuele klasse. Daardoor vergaten we afspraken en hetgeen waar we op trainen. Juliana kreeg door slordig spel een grote kans geboden, en ze maakten 1-0. We zetten daar in het 1e kwart weinig echte kansen tegenover. Jongens werden voor het 2e kwart nogmaals op de afspraken gewezen maar dat leek niet echt te landen aldus het getoonde spel. Het spelbeeld bleef hetzelfde en Juliana kwam zelfs op 2-0. Mees zorgde met zijn keeperswerk dat de schade bij 2 doelpunten bleef.

Na een ferme toespraak van de trainers voor het begin van het 3e kwart kwam AWC in haar spel, won duels en Enes scoorde snel 2-1. Het geloof in een goede afloop was terug en de druk werd opgevoerd. Sven scoorde, met een geplaatst schot in de bovenhoek, de gelijkmaker 2-2. In het laatste kwart gaven we een cadeautje aan de spits van Juliana en die pakte hij gretig uit 3-2. Het team bleef strijden en de betere kansen waren voor ons. Maar de tijd werd onze grootste tegenstander. Tot de laatste minuut toen een afgeketste bal uit de corner van Jort ineen op de slof door Jay werd genomen. Een prachtige diagonale knal betekende 3-3. Het team was euforisch. Het eindsignaal klonk snel en de kampioenen waren bekend obv een beter doelsaldo......

Op het veld klonk het bijpassend gezang “Campione, campione, ole ole ole”..... Gefeliciteerd met de promotie naar de hoofdklasse, en heel veel succes!