Verslag AWC 1

Op zaterdag 19 augustus stond de eerste competitiewedstrijd in de derde divisie op het programma van AWC 1. Goed voorbereid werd begonnen aan de wedstrijd. AWC liet al direct zien dat ze een volwaardige tegenstander wilden zijn tegenover Barendrecht dat al jaren op dit niveau actief is. De eerste helft verliep op en neergaand, maar echte grote kansen bleven uit en werd de rust bereikt met 0-0.Barendrecht begon in de tweede helft maar desondanks kwam AWC op 1-0, uit een vrije trap van Boy Visser doordat Daan Pauwels het zicht van de keeper ontnam. De vreugde rond en op het veld was groot en zou het dan toch kunnen gebeuren dat we van zo’n gerenomeerde tegenstander konden winnen. De stand bleef 1-0 en onder luid applaus van de vele supporters langs de lijn en op de tribune verlieten de spelers het veld met de eerste punten uit de derde divisie op zak.

De drie daaropvolgende wedstrijden werden alledrie gelijk gespeeld waardoor AWC als promovendus na 4 wedstrijden nog steeds ongeslagen was. Met name de wedstrijd tegen Blauw Geel ’38 (3-3) was erg vermakelijk en wist AWC tot 3 maal toe een achterstand ongedaan te maken. De goals werden gemaakt door Dennis Straten, Daan Pauwels en in de 3-3 in blessuretijd door Ries Visser. De 2-2 tegen OJC was in de rust al bereikt door een wereldgoal van Boy Visser en een prachtige vrije trap van Just Berends. Tegen (toen nog) koploper VV Gemert sleepte AWC een knappe 0-0 uit het vuur. In de 60e minuut werd nog wel de paal geraakt door AWC. En keeper Tijn van de Groes wist een punt te redden door een kwartier voor tijd een penalty te stoppen.

Daarna volgde toch twee verliespartijen. Thuis tegen O.S.S.’20 werd het 0-2 en de uitwedstrijd tegen De Baronie waartegen AWC de promotie/degradatiestrijd nog gewonnen had eindigde onnodig in 1-0.

Gelukkig wist AWC zich weer op te richten en de tweede winstpartij te realiseren tegen Unitas, inmiddels de rode lantaarndrager in de competitie. Nadat de onderkant lat al geraakt was en de paal scoorde AWC in de slotfase toch nog twee keer. De doelpunten waren van Ries Visser en Jorn Reuvers.

Het eerste van AWC speelt dit seizoen in de derde divisie. Alle (jeugd)leden en businessclubleden hebben gratis toegang tot alle thuiswedstrijden van AWC 1.

Onderstaand een verslag van de prestaties in het lopende seizoen.

Ook de week erna behaalde AWC een knappe overwinning tegen Groene Ster uit het zuidelijke Heerlen. Al na 4 minuten kwam AWC op achterstand door een penalty maar knokte zich al snel terug door doelpunten van Just Berends en Boy Visser. In de slotfase wist Ries Visser de stand nog op 1-3 te brengen.

Een kansloze 0-4 thuisnederlaag tegen titelkandidaat TEC uit Tiel volgde. Trainer Eric Meijers heeft kennelijk zijn ervaringen met keepers een positieve draai kunnen geven want AWC kon niet te scoren tegen de goalie van TEC. Ook de wedstrijd in de week erna  in Berkel en Rodenrijs tegen TOGB ging verloren. De Wijchense derde divisionist voetbalde tot aan de rust nog aardig mee, maar daarna sloeg de thuisploeg toe. Trainer Lodewijk de Kruijf kon zich vinden in de 3-0 nederlaag: "Het kwaliteitsverschil dat er voor rust al was, werd in de tweede helft zichtbaar in de score. Een goede, frisse en fitte ploeg. Zij gaan in de top eindigen en wij misten de scherpte om daar iets tegenin te brengen.”

Op zaterdag 4 november speelde AWC tegen Kloetinge. Een ploeg in vorm die al 6 wedstrijden op rij niet meer hadden verloren. In een gelijk opgaande strijd was de ruststand nog 0-0, maar na rust had AWC het betere van het spel. Dat resulteerde in een terechte 2-0 overwinning, waarmee AWC Kloetinge op de ranglijst passeerde. De doelpunten kwmen beide van Daan Pauwels.

Op de elfde van de elfde mocht het eerste al vroeg vertrekken in een tweeënhalve durende busreis naar Hoek met onze -toen nog kandidaad- voorzitter Guido Ronnes achter het stuur. Met zeven of acht oud Belgische profvoetballers was sv Hoek een maatje te groot voor de mannen van Lodewijk. Na een 2-0 achterstand in de rust, werd de eindstand uiteindelijk 4-0. Conclusie was wel dat sv Hoek in de bovenste regionen zal eindigen en helaas kon AWC zonder punten weer beginnen aan de lange terugreis.

Nog net voor het 'ter perse gaan' van deze groen-witte stond de loodzware uitwedstrijd tegen nummer 2 UNA uit het Brabantse "Zilst" op het programma. Boy Visser scoorde in de 15e minuut de 0-1 voor de groen-witten. De hele wedstrijd werd er goed stand gehouden, maar in de 89e minuut kreeg Idar Kramer een zeer onterechte rode kaart. Helaas wist UNA in blessuretijd de stand nog op 1-1 te brengen. Toch mooi dat er een punt mee terug genomen werd naar Wijchen tegen de nummer twee.

Ons eerste bezet nu de elfde plaats in de derde divisie en dat is natuurlijk een bijzonder knappe prestatie.