AWC JO9-6 kampioen!

Teamfoto JO9-6

Kampioensfoto JO9-6

Het mooie van de KNVB indeling is dat er 3x per seizoen gekeken wordt naar de prestaties van het team. Presteer je goed dan ga je een klasse omhoog, zit het even tegen dan mag je het een klasse lager proberen.

Zo is het ook bij de JO9-6 gegaan. Na een lastige start in de 4e klasse zijn we in het laatste kwart van de competitie ingedeeld in de 5e klasse. We speelde tegen leuke teams in de omgeving van Nijmegen.

De eerste wedstrijden wonnen we vrij eenvoudig, waardoor het geloof van de kinderen begon te groeien dat ze misschien wel kampioen van deze fase konden worden. De spanning liep daardoor langzaam op richting de voorlaatste wedstrijd en de laatste trainingen. Die wedstrijd tegen Trekvogels (Pechvogels door de jongens na de wedstrijd genoemd) werd gewonnen waardoor we op zaterdag 18 mei uit tegen Blauw-Wit ongeslagen kampioen zouden kunnen worden.

De vorige wedstrijden werden redelijk eenvoudig gewonnen, maar de spanning zat waarschijnlijk in de beentjes van de mannen. In een gelijk opgaande wedstrijd was het 6 minuten voor het einde 6-6. De jongens gaven niet op en scoorde nog 2x in de laatste minuten. De doelpunten werden gemaakt die wedstrijd door Naud (3x), Dylan (3x), Stas en Kobe. Zeker de goal van Kobe was prachtig met een hoog en ver schot dat over de keeper heen viel. De reactie van Kobe was erg cool: “ik wilde de bal alleen maar hard naar voren schieten”. Naast de doelpuntenmakers hadden ook Melle, Rens en Jimi een hele goede bijdrage aan deze overwinning!

Tijdens deze wedstrijd was Siem helaas afwezig i.v.m. een weekendje weg, maar zonder hem was dit zeker niet gelukt.

Op het veld werden de kinderen en trainers bedankt door de ouders middels een hele mooie medaille. Toen we terugkwamen in de kantine werden we ook nog feestelijk onthaald door Fred Thannhauser en Eef Evers waar we nog een leuk feestje konden vieren.

De kinderen en ouders hebben genoten van deze mooie dag!