Verslag AWC 1

Na een uitstekende eerste seizoenshelft mocht AWC de tweede seizoenshelft opnieuw starten tegen kampioenskandidaat Barendrecht. Thuis werd nog verrassend gewonnen met 1 tegen 0, maar in Barendrecht had AWC helaas weinig in te brengen. AWC liep tegen de grootste seizoensnederlaag aan, want het werd maar liefst 6-0.

In de strijd om de 'veilige' veertiende plek stond op 28 januari de belangrijke wedstrijd tegen OJC Rosmalen op het programma.

AWC startte deze wedstrijd tegen OJC met een gewijzigde 5-4-1 opstelling en Sven Jansen achter op het middenveld. AWC begon goed, speelde goed en gaf weinig kansen weg.

Er was geen vuiltje aan de lucht tot Daan Pauwels in de 30e minuut in de fout ging en daarvoor rood kreeg. Op de spaarzame momenten dat OJC gevaarlijk werd, stond Tijn van de Groes zijn mannetje. In de 2e helft werd Boy Visser gewisseld voor Vinay Saltani en na een uur kwam debutant Hilal Murt voor Bas Brussaard in het veld. Ondanks een ware belegering kwam OJC niet tot grote kansen. En een goed genomen vrije trap werd knap uit de kruising gehaald door Tijn van de Groes. In het laatste kwartier kon AWC zich weer een beetje onder de druk uit voetballen en kreeg zelfs weer enkele kansen met de beste voor Hilal Murt die op de lat schoot. Youri Hubers loste de moegestreden Jorn Reuvers af maar de wedstrijd eindigde zoals hij begon met 0-0.

De drie daaropvolgende wedstrijden ging het AWC een stuk minder af. Thuis tegen Gemert en uit bij OSS'20 werd er nog nipt verloren (1-2 en 1-0) maar tegen koploper Stedoco kon AWC het in de tweede helft niet meer bolwerken en werd met 0-3 verloren.

Op zondagmiddag 25 februari mocht AWC thuis aantreden tegen het Brabantse Baronie. In de uitwedstrijd werd er nog verloren van de 'rode lantaarndrager', dus AWC was er op gebrand de punten dit keer in eigen huis te houden. AWC ging vol in de aanval via de zijkanten door Bas Brussaard en Boy Visser. Echter tot hele goede voorzetten kwam het niet. Jorn Reuvers had het moeilijk tegen het centrale duo van Baronie. In de 44e minuut mocht Boy Visser een vrije trap nemen na een overtreding op Bas Brussaard. Boy legde de bal perfect op de inlopende Daan Pauwels, welke fraai met een volley scoorde 1-0.

Baronie kreeg nog een kans maar Tijn van de Groes stond weer eens heel goed te keepen en redde prima. Daarmee was 1-0 ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Baronie verder naar voren te spelen maar echt gevaarlijk werden ze niet. Onze achterhoede stond goed. AWC kon counteren en kon in de 62e minuut 2-0 scoren uit een corner. Yoeri Hubers kon zijn hoofd tegen de bal krijgen.

AWC wisselde diverse keren in de tweede helft en in het veld kwamen in de 71e minuut Vinay en Bashir. Het spelbeeld bleef hetzelfde en uit een voorzet kon Bashir in de 83e minuut met de hak de 3-0 fraai binnen tikken.

Na deze mooie overwinning volgde een zoganaamde "6 punten wedstrijd" tegen Unitas uit Gorinchem. Unitas is een directe concurrent in de strijd om de nacompetitie..AWC kreeg in de eerste helft de beste kansen. Na mislukte pogingen van Bas Brussaard en Just Berends kwam AWC toch, een beetje gelukkig, op 1-0 door Bas Brussaard. De linksback van Unitas speelde een kansloze eerste helft en werd regelmatig gepasseerd door Bas Brussaard.

De tweede helft ging AWC door met kansen creëren maar Boy Visser miste na een goede actie de kans op de 0-2. Toen scoorde, tegen de verhoudingen in, Ray Versluis de 1-1. Een (te ?) makkelijk gegeven penalty werd benut door Joey Lokasi: 2-1.

AWC ging de laatste 10 minuten vol op de aanval spelen. Het mistte helaas enkele kansen en werd genadeloos afgestraft door Unitas dat via Elmer de Vries en Jip Kegge uitliep naar een geflatteerde 4-1 overwinning.

Een week later volgde een knappe uitoverwinning op Quick uit Den Haag. AWC vloog uit de startblokken, bij de eerste en enige hoekschop (in de zesde minuut) scoorde Idar Kramer meteen de 0-1. Enkele minuten later scoorde Boy Visser met een schitterend schot de 0-2!

Quick kreeg geleidelijk aan een veldoverwicht zonder tot echt grote kansen te komen. AWC stond tactisch sterk, ook in de tweede helft kwam Quick nauwelijks tot uitgespeelde kansen. In de 92e minuut scoorde Ricky van Mierlo met een schitterende volley de aansluitingstreffer.

Twee minuten later floot de scheidsrechter voor het eind. Een verdiende overwinning voor een moedig voetballend en hard strijdend AWC!
Tegen de Gelderlander zei trainer Lodewijk de Kruif: “De veertiende plek is de doelstelling, daar doet deze groep alles aan. Soms heb ik zelfs het gevoel dat er spelers geblesseerd kunnen raken op de trainingen, zo hard gaan ze tekeer. De vonken spatten er nog net niet vanaf.”

Een week later volgde een nieuwe overwinning tesgen Groene Ster uit Heerlen. De eerste helft ging het spel op en neer waarin eigenlijk niet veel gebeurde. AWC mocht nog wel een vrije trap nemen maar die ging over.

In de tweede helft probeerde AWC meer naar voren te spelen wat leidde tot enkele kansjes. Youri Hubers kon een verkeerd uitverdedigde bal oppakken en van buiten de zestien door lopen naar de elf meter en schoot hierna de bal netjes binnen: 1-0.

Dit prima resultaat zorgde ervoor dat AWC steeg naar de 14 plek en daarmee de nacompetitie zou ontlopen.

Het eerste van AWC speelt dit seizoen in de derde divisie. Alle (jeugd)leden en businessclubleden hebben gratis toegang tot alle thuiswedstrijden van AWC 1.

Onderstaand een verslag van de prestaties in het lopende seizoen.

Daarna zat het even allemaal niet mee en volgde nederlagen tegen TEC (3-0),  TOGB (0-1), Kloetinge (3-0) en HSV Hoek (0-4). Allemaal tegenstanders uit het eerste rijtje van de derde divisie, dus zeker geen schande om van te verliezen.

Tegen middenmotor UNA wist AWC gelukkig weer een overwinning te behalen. UNA liep in de 30e minuut tegen een rode kaart aan en moest verder met 10 man. In de 37e minuut wist Youri Hubers dit voordeel om te zetten in een 1-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd scoorde Daan de Bruin de 2-0 en daarmee leek de wedstrijd beslist. UNA wist het 5 minuten voor tijd nog even spannend te maken door de aansluitingstreffer te maken, maar de overwinning kwam niet echt meer in gevaar.

Op dinsdag 30 april werd de inhaalwedstrijd tegen Blauw Geel '38 gespeeld. In deze gelijkwaardige wedstrijd had Blauw Geel nog geen kans gecreëerd tot aan de 65e minuut prompt gescoord werd. AWC was niet bij machte om de gelijkmaker te scoren en het bleef bij 0-1.

Vier dagen later vertrok AWC naar Woerden om te spelen tegen het hoog geklasseerde Sportlust. In een eenzijdige wedstrijd kan AWC slechts moeizaam de tegenstander op afstand houden. Toch weet de ploeg, door de versterkte verdediging Sportlust lang van zich af te houden, tot de 45e minuut waar AWC tegen de 1-0 achterstand aanliep. Na de pauze komt AWC wat meer uit de stellingen, maar Sportlust blijft de bovenliggende partij. Na goede reddingen van de verdediging van AWC, weet Sportlust toch de 2-0 te scoren en voor AWC blijft er niets anders over dan in de laatste 3 wedstrijden nog punten te sprokkelen.

Het eerste broodnodige puntje werd gepakt tegen middenmoter Quick. In een doelpuntloos gelijk spel maakten beide ploegen geen aanspraak op de winst.

Uit in Hoornaar bij de nummer 1 van de derde divisie pakt AWC onverwacht toch een punt!

In een vrij eenzijdige 1e helft komt SteDoCo via hun spits Joran Schroder op 2-0. AWC laat echter de moed niet zakken en biedt steeds meer tegenstand. In de 36e minuut komt AWC, via ene prachtige knal in de bovenhoek van Daan de Bruijn op 2-1.

Heel belangrijk is, net voor de rust, de 2-2 door een eigen doelpunt van SteDoCo. Net na de rust krijgt AWC een geweldige kans op de voorsprong, maar in de tegenstoot komt SteDoCo toch zelf op 3-2 door wederom de spits Joran Schroder. SteDoCo blijft wel het beste van het spel houden, maar AWC blijft onverzettelijk.

Doordat ze er in blijven geloven en SteDoCo niet kan doordrukken komt AWC in de laatste minuut van de extra speeltijd op 3-3. De opluchting is groot door het voorkomen van de rechtstreekse degradatie en laat SteDoCo in treurnis achter door het mislopen van het kampioenschap.

In de laatste wedstrijd had AWC nog een theoretische kans voor het ontlopen van de nacompetitie.

Meerssen startte goed met verzorgd positiespel. AWC kwam er uit met lange ballen omdat de tegenstander goed stond. Toch was de eerste kans voor AWC in de 12e minuut kreeg Daan de Bruin een diepe bal op links welke hij afkapte en met rechts in de rechter hoek krulde, de paal stond echter in de weg. Hierna was het Meerssen wat wel de 0-1 scoorde met een lobje over onze keeper. Meerssen was los en scoorde nog een keer nadat Tijn de bal niet vast kon houden na een hard schot en in de rebound scoorden ze 0-2 in de 22e minuut.

Meerssen ging door en het was weer Nino Everaers die zijn tweede scoorde met weer een lobje 0-3. Net voor rust mocht AWC via Dennis Straten wat terug doen: 1-3.

In de tweede helft een aanvallender AWC met Daan Pauwels en Jorn Reuvers in het veld. AWC probeerde het wel maar kwam niet meer aan scoren toe. Meerssen scoorde in de 89e minuut wel de 1-4.

Dat betekende dat AWC was veroordeeld tot het spelen van de nacompatitie. De eerste wedstrijd was uit tegen Smitshoek uit Berendrecht.

Met een aantal kleinere kansen in de eerste helft voor beide ploegen kon er met de 'brilstand' gerust gaan worden. In de tweede helft komt AWC al vroeg op voorsprong. In de 47ste minuut maakt Smitshoek een overtreding waarop een vrije trap aan AWC wordt gegeven op zo’n 25 meter van het doelgebied. De bal komt in de 16 meter waar Daan de Bruijn kan inkoppen. 0 – 1.

Het laatste deel van de wedstrijd wordt Smitshoek steeds sterker maar weet nog niet te scoren. Tot in de 85e minuut waarin een lange bal wordt gegeven, die wordt doorgekopt en wordt binnen geschoten. Eindstand dus 1-1 wat op zich een prima uitgangspunt was voor de thuiswedstrijd.

Helaas liep het toch verkeerd af voor AWC. Met de rust was het nog 0-0 maar in de 55e minuut wist Smitshoek toch de 0-1 te maken. AWC probeerde nog van alles en wisselde volop, maar na het missen van een enorme kans in de 87e minuut werd de 0-2 gescoord in de tegenstoot. En daarmee was het pleit beslecht.

Na 1 jaar derde divisie keert AWC volgend seizoen terug naar de vierde divisie, maar met een spelersgroep van voornamelijk eigen jeugdspelers hebben ze het ontzettend goed gedaan. Meer dan 30 punten behaald met meestal goed voetbal. Zeker ook tegen de topploegen uit deze divisie. Dat biedt natuurlijk veel vertrouwen voor het nieuwe seizoen, waarin de spelersgroep alleen maar sterker lijkt te worden door aanstormende talenten.